Oferta

 

Zwiedzanie


Kaplica otwarta dla zwiedzających: 
 

  • - poniedziałek - sobota: 9:00 - 18:00

- niedziela: 9:00 - 12:00


Więcej informacji wkrótce...


WIRTUALNY SPACER PO ZAMKU BIERZGŁOWSKIM 

 


Duchowy wypoczynek

 

ZAMEK BIERZGŁOWSKI 

 

Zapraszamy pielgrzymów z całej Polski na duchowy wypoczynek do Zamku Bierzgłowskiego – wyjątkowego XIII-wicznego gotyckiego zamku - „perełki” województwa kujawsko-pomorskiego.


 

Cisza i spokój 

 
Diecezjalne Centrum Kultury jest miejscem niepowtarzalnym. Spotykają się tu cisza potrzebna do kontemplacji i spokój niezbędny do wypoczynku. Klimat krzyżackiego zamku, pełnego spokoju, sprzyja oderwaniu się od codziennych spraw, a piękny ogród otaczający kompleks budynków także zimą stwarza warunki do owocnego wypoczynku.

 

Kaplica 


Na terenie Zamku znajduje się kaplica. Wszyscy Goście mają możliwość korzystania z kaplicy z Najświętszym Sakramentem w tabernakulum przez całą dobę oraz uczestnictwa w Eucharystii niedzielnej o godz. 9:45.


Pokoje

 

W zamku dostępne są pokoje 1-, 2-, 3-, 4- i 6-osobowe.


Wyżywienie 


Pobyt w Diecezjalnym Centrum Kultury wiąże się z możliwością dowolnego wyboru posiłków – w tym pełnego wyżywienia (śniadanie, obiad, kolacja).  

 

Jesteśmy nieustannie dostępni dla wszystkich kapłanów katolickich, osób konsekrowanych oraz osób świeckich związanych z Kościołem.

 
 

Zapisy na wypoczynek duchowy:  


- kontakt telefoniczny: 507 380 762
 (od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 16:00)
 
- formularz wypoczynek duchowy - kliknij, aby się zapisać
 
- kontakt mailowy: zamek.centrumkultury@wp.pl


 


Uroczystości

 

Organizujemy konferencje, uroczystości rodzinne (przyjęcie weselne, I Komunię Świętą, przyjęcie urodzinowe, jubileusze), stypy i spotkania integracyjne. 


Menu: 

(do wyboru)

ZUPY

Rosół z makaronem
Pieczarkowa
Żurek
Neapolitańska z grzankami
Krem z brokuł z grzankami
 

DANIA GŁÓWNE

Devolay’e
Filet z kurczaka w panierce
Filet z kurczaka z ananasem, serem i żurawiną
Filet z indyka w sosie musztardowo-miodowym
Udko faszerowane z pieczarkami
Kotlet schabowy
Roladki schabowe w sosie pomidorowym
Kotlet Sobieski z pieczarkami
Karkówka w warzywach
Szynka w sosie
Kotlety mielone z pieczarkami
Ryba w panierce
Ryba filet z miruny w sosie koperkowym
Zrazy w sosie
Kaczka pieczona z jabłkami
 

DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH 

Ziemniaki gotowane
Ziemniaki pieczone
Frytki
Ryż
Kasza gryczana
 

SURÓWKI

Surówka z kapusty białej
Surówka z kapusty czerwonej
Surówka z kapusty pekińskej
Marchewka z jabłkiem
Marchewka po koreańsku z czosnkiem
Surówka z selera z jabłkiem i rodzynkami
Mizeria
Buraczki z chrzanem
Zasmażana czerwona kapusta
Warzywa gotowane (kalafior, brokuł, marchewka)
 

DESERY

Ciasto słonecznikowe
Jabłecznik
Biszkopt z galaretką i owocami
Ciasto czekoladowe
Ciasto węgierskie
Sernik
Karpatka
Ciasto 3-BIT
Ciasto krówka
 

PRZEKĄSKI NA ZIMNO

Ryba po grecku
Jajko faszerowane z pieczarkami
Jajko z majonezem
Pasztet z sosem żurawinowym
Galantyna
Galaretki z kurczaka
Pstrąg w galarecie
Szynka ze szparagami w galarecie
Szynka z jajkiem i ogórkiem w galarecie
Sałatka jarzynowa
Sałatka hawajska
Sałatka brokułowa
Sałatka wiosenna
Sałatka słonecznikowa
Sałatka z tuńczykiem
Sałatka grecka
Sałatka gyros
 

DANIA NA CIEPŁO

Boczek ze śliwką na ciepło
Kiełbaski zapiekane z cebulką
Bigos
Leczo
Szaszłyki
Barszcz z pasztecikiem
Boeuf Strogonow



Przykładowy wystrój sali